zaterdag 28 januari 2012

6 redenen om niet te staken op #30J

Volgens mijn bomma is het zinloos om op 30 januari te staken. Ze heeft 6 redenen, de ene al meer overtuigend dan de andere...

1. Het is crisis, en een staking maakt het alleen maar erger. Bedrijven zullen concurrentiekracht verliezen, inkomsten zullen dalen, onze buitenlandse concurrenten zullen in hun handen wrijven

2. De vakbonden doen dit enkel uit eigenbelang, en een groot deel van hun leden zijn trouwens werklozen die sowieso niet kunnen 'staken'. Elk jaar vermindert de macht van de bonden, en met het oog op de sociale verkiezingen is deze krachtmeting een manier om zichzelf weer op de kaart te zetten.

3. Staken doe je als er geen andere alternatieven zijn. Maar op dit ogenblik wordt er nog altijd onderhandeld, dus staken is het verkeerde signaal.

4. De staking treft de verkeerde mensen. De bedoeling van de staking is om de regering te waarschuwen dat er niet moet geraakt worden aan pensioenen, index enz... Waarom wordt er dan vooral gestaakt in bedrijven? Worden werkwilligen het werken onmogelijk gemaakt? Worden internationale reizigers getroffen? Zou het niet beter zijn met z'n allen naar de regering te trekken (Europa of Belgiƫ of zelfs de Vlaamse regering?)

5. Het land economisch treffen zal alleen maar de kredietwaardigheid van ons land verlagen, wat op middellange termijn tot jobverlies zal leiden.

6. De vakbonden versterken het beeld dat een groot deel van de bevolking heeft van een groepje profiteurs, leeglopers, aartsconservatieve en communistische bende die niets liever doet dan op maandag of vrijdag een verlengd weekend te hebben met een paar goede pinten in de hand en wat vuilzakken rond hun lijf.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten